Wordt Fanfare Mol-Sluis wereldkampioen?

 
00:00
Kon. Fanfare St. Jozefsgilde uit Mol - Sluis in kerkrade Foto: Kon. Fanfare St. Jozefsgilde
dinsdag, 18 juli, 2017

De Kon. Fanfare St. Jozefsgilde uit Mol - Sluis heeft zondag 16/7 deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit is eigenlijk het wereldkampioenschap voor harmonieën, fanfares en brassbands. Vier jaar geleden mochten zij zich tot vicewereldkampioen in hun afdeling kronen. Dit jaar proberen ze dit natuurlijk te verbeteren.

De fanfare behaalde zondag een monsterscore van 97%. Dit met een orkest dat bijna volledig uit amateurmuzikanten bestaat en nog maar pas onder leiding staat van de jonge dirigent, Kevin Van Giel. Hiermee wonnen ze de dagprijs, dit is de hoogste score die die dag over alle afdelingen heen gehaald werd. De kans dat ze volgende zondag de wereldtitel in ontvangst nemen, is dus wel heel groot geworden.

Enkel wanneer nog andere orkesten hun score verbeteren, gaan ze niet met de wereldtitel naar huis. Meer dan 97 halen is echter wel bijzonder straf. Zondag om 17u wordt de uitslag van de laatste concurrerende orkesten meegedeeld en weet de fanfare van Mol-Sluis of ze zich 4 jaar wereldkampioen fanfare d3 mag noemen.

Zondag 23/7 zakt er zeker nog een delegatie af naar Kerkrade voor de officiële prijsuitreiking. In Mol - Sluis is al alles geregeld om in café 't Smetje een waar volksfeestje te laten losbarsten. DJ en drank zijn besteld.

De Kon. Fanfare Mol-Sluis is al sinds 2000, toen Kevin Houben dirigent werd aan een opmars bezig. Ze klommen op tot een fanfare in ere afdeling. In 2015 werd de VLAMO award nog gewonnen, dit is een trofee voor het beste muzikaal project in Vlaanderen. Het is dan ook schitterend dat Kevin Van Giel deze lijn doortrekt en samen met zijn muzikanten dit fabelachtige resultaat behaalde in Kerkrade. De toekomst is verzekerd!

Bron: 
Kon. Fanfare St. Jozefsgilde