Wie heeft de graffitikunst in de fietstunnels besmeurd?

woensdag, 25 mei, 2022

Wie heeft de graffitikunst in de fietstunnels besmeurd?

Het gemeentebestuur is bijzonder teleurgesteld in de persoon of personen die de prachtige graffitikunstwerken in de fietstunnels onder de Zuiderring hebben besmeurd. We roepen iedereen op met tips die kunnen leiden tot de dader(s) om dit meteen te melden bij de politie.

De tags werden aangebracht met blauwe alcoholstift en zijn bijzonder smakeloos. We hopen dat de naamsvermelding in de tags mogelijk leidt naar de dader(s). Het gemeentebestuur onderzoekt hoe de beschadigingen kunnen verwijderd worden zonder de graffitikunst verder te beschadigingen.

Toeristische trekpleisters

Sinds het graffitifestival in april 2021 groeiden onze fietstunnels onder de Zuiderring uit tot een toeristische trekpleister. Eén van de graffitikunstwerken sleepte zelfs een internationale prestigieuze prijs in de wacht. Verschillende kunstwerken zijn ware parels die grote bewondering verdienen. Onze dienst toerisme ontwikkelde een fietstocht die je doorheen de tunnel en langs andere graffitiwerken in onze gemeente leidt.

Pure vernielzucht

De beschadigingen met alcoholstift vallen bijzonder te betreuren. Ze bieden geen enkele artistieke meerwaarde en zijn uitsluitend bedoeld om voorbijgangers te choqueren. Vernielzucht vormt de enige drijfveer…

Meer info: 
politie Balen - Dessel - Mol
014 33 37 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR TOERISME EN JEUGD HANS DE GROOF EN BURGEMEESTER WIM CAEYERS