Vaccinatie 5- tot 11-jarigen verloopt vlot: extra tijdssloten beschikbaar

zondag, 16 januari, 2022

De beschikbare plaatsen voor de vaccinaties van 5- tot 11-jarigen op woensdag 19 en zaterdag 22 januari raken vlot ingevuld. Daarom voorziet het vaccinatiecentrum extra tijdssloten op deze dagen. Ouders die een uitnodiging ontvingen en ervoor kiezen om hun kind te laten vaccineren, kunnen deze extra momenten vanaf vandaag boeken.

Voor woensdag 19 januari had het vaccinatiecentrum oorspronkelijk 288 plaatsen voorzien. Ondertussen zijn alle afspraken ingevuld. Daarom voorziet het vaccinatiecentrum 144 extra plaatsen voor die dag. Ook voor zaterdag 22 januari zijn alle 468 plaatsen volledig volzet. Daarom komen er ook voor zaterdag 234 extra plaatsen bij. De extra plaatsen worden stapsgewijs opengezet, gespreid over de dag. Neem dus regelmatig een kijkje, want er komen steeds plaatsen vrij.

Vrije keuze

In tegenstelling tot de andere leeftijdsgroepen stellen we de 5-tot-11-jarigen geen voorstel van prikmoment voor. We bezorgen ouders de Vlaamse uitnodiging met een vaccinatiecode, waarna ouders zelf kunnen beslissen om al dan niet een afspraak te boeken op één van de komende woensdagen of zaterdagen. Vaccinatiecentrum Baldemore benadrukt de vrije keuze voor alle ouders en kinderen. We vragen dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kind, in navolging van het advies van de vzw Bataljong

Je kind voorbereiden op de vaccinatie

Ouders die beslissen om hun kind te laten vaccineren, kunnen gebruikmaken van onze digitale brochure om hun kind voor te bereiden op hun bezoek in het vaccinatiecentrum. De brochure bevat een visueel stappenplan over het verloop van de vaccinatie en praktische tips die je kind helpen met het oog op een vlotte vaccinatie.

Meer info: 
Bron: 
EERSTELIJNSZONE BALDEMORE