Scholengroep Fluxus organiseert Inspileerbeurs

woensdag, 28 september, 2022

Inzetten op zorg voor leerlingen

Op donderdag 29 september organiseert scholengroep Fluxus een inspirerende leerbeurs, kortom een “inspileerbeurs” met als thema “iedereen leerlingbegeleider”. Leren en geïnspireerd worden, rond actuele thema’s en brede zorgverlening in alle onderwijsvormen en -niveaus, staan centraal.

Tijdens dit evenement, dat doorgaat op GO! Campus het Spoor in Mol, worden ongeveer 400 personeelsleden van de scholengroep verenigd die allen met zorg van en voor leerlingen bezig zijn. Zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, ondersteuners en directies zetten zich met onze leerkrachten dagdagelijks in om de leerlingen maximaal te ondersteunen in hun leren, rekening houdend met de diversiteit aan talenten, mogelijkheden en leerstijlen.

Het met zorg samengestelde programma omvat tal van inspirerende workshops en interessante sessies met bevlogen sprekers. Meer dan 30 verschillende onderwerpen komen aan bod zoals onder meer omgaan met polarisatie, inzetten op teamteaching en verbindend communiceren. Maar ook het ontwikkelen van lesmateriaal voor hoogbegaafde leerlingen of inleefsessies rond leerstoornissen staan op het programma.

“De dag wordt afgetrapt door Lieve Van de Walle, onze voorzitster van de Raad van Bestuur, die ook heel wat expertise opbouwde binnen de zorg. Daarna schotelen we onze medewerkers met gepaste trots een groot en gevarieerd aanbod van workshops, goede praktijkvoorbeelden en lezingen voor waaruit twee sessies gekozen werden.” Aldus Greet Raeymaekers (Coördinerend directeur Secundair Onderwijs)

“We zijn blij om zowel externen als experten te verwelkomen. Daarnaast zetten we ook onze eigen interne goede praktijken in de verf. Afsluiten doen we met een broodjeslunch zodat er mogelijkheid is om nog wat verder door te praten, om elkaar te inspireren en om van elkaar te leren ”.

Bron: 
Scholengroep Fluxus