Nieuw inclusief kinderdagverblijf Meneer Miel opent begin 2025 de deuren

Nieuw inclusief kinderdagverblijf Meneer Miel opent begin 2025 de deuren Foto: De Witte Mol
zondag, 5 mei, 2024

Op het domein van dienstencentrum de Witte Mol zijn de bouwwerken voor het nieuwe kinderdagverblijf Meneer Miel halfweg. Op dinsdag 30 april werd het nieuwe logo onthuld én een meiboom geplant op het dak van de nieuwbouw. Het kinderdagverblijf richt zich zowel op baby’s en peuters met een normale ontwikkeling als op jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een (vermoedelijke) beperking. De Witte Mol streeft met dit initiatief naar een inclusieve aanpak waar kinderen met en zonder beperking de juiste zorgen krijgen én van elkaar kunnen leren. Begin 2025 kan het kinderdagverblijf de deuren openen.

Meneer Miel is het tweede inclusieve kinderdagverblijf van Stijn vzw, een netwerk van 10 dienstencentra voor personen met een BEPERKING, verspreid over Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Vanaf januari 2025 zullen 36 kindjes een onderkomen vinden bij Meneer Miel.

Kinderdagverblijf
Het toekomstige kinderdagverblijf bestaat uit é leefgroepen van elk 18 opvangplaatsen. Ook vakantieopvang is op deze locatie mogelijk. Daarnaast omvat het gebouw ook een aantal vergaderlokalen en burelen. Door de groei van De Witte Mol de afgelopen jaren is hier grote nood aan. Het gebouw krijgt een sobere baksteenarchitectuur, met enkele accenten in de gevelbekleding.
De plannen voorzien in een in- en uitrit naar Sluis, zodat het verkeersluwe karakter van De Witte Mol gevrijwaard blijft. Er is een parking voorzien voor 11 parkeerplaatsen.

Inschrijven via Opvang Vlaanderen
Wie zich wil aanmelden op de wachtlijst voor Meneer Miel, kan dat doen via het platform Opvang Vlaanderen. Directeur Giselle Smeyers laat alvast weten dat de aanmeldingen al binnen lopen, maar er zijn nog geen plaatsen toegewezen. Dat hoopt de organisatie in de loop van de komende maanden te kunnen doen. Aanmeldingen van kinderen met een (vermoeden van) beperking bekijken ze prioritair.

Ouders die wat hulp kunnen gebruiken bij het aanmelden bij Opvang Vlaanderen, kunnen aankloppen bij Huis van het Kind, bellen naar 014 27 24 11 of mailen naar huisvanhetkind@gemeentemol.be
Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be

Bron: 
Gemeente Mol