Muziektheater ‘Amira’ brengt kunst en magie samen. Koop nu je tickets!

woensdag, 2 maart, 2022

Van 22 tot 24 april baden de Smallestraat en schouwburg Rex in de sfeer van Duizend-en-een-nacht. De Academie voor Beeldende Kunsten én de Academie voor Muziek en Woord heten je welkom op een Oosterse kunstmarkt en een sprookjesachtig muziekttheater. Supporteren voor drie bijzondere kandidaten in een onvergetelijke wedstrijd. Vliegen over de Bergen der Wanhoop op een magisch tapijt. Zoeken in de woestijn der woestijnen naar schatten van ontelbare waarde… Dat is wat je doet als je je laat meevoeren. Kom je langs? Koop nu je tickets via www.getouw.be.

Tickets koop je via www.getouw.be. Bij elk ticket is een hapje en een drankje inbegrepen. Je kiest of je tickets koopt voor:

De Oosterse kunstmarkt

·        3 euro

De Oosterse kunstmarkt en muziektheater Amira

·        -12 jaar: 9 euro

·        +12 jaar: 13 euro

Je bent met dit ticket 1,5 uur vóór de voorstelling welkom op de Oosterse markt.

Een hoofdrol voor beide academies

Uniek aan dit muziektheater met bijhorend voorprogramma is dat zowel de Academie voor Muziek en Woord (AMW) als de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK) een hoofdrol spelen.

Op en top beleving tijdens Oosterse markt

De Oosterse kunstmarkt dompelt je onder in de juiste sfeer. Je kijkt er kunst, luistert er naar Oosterse muziek, proeft Oosterse hapjes en lekkere drankjes, je laat jezelf beschilderen met henna, neemt deel aan een workshop kalligrafie of vergaapt jezelf aan live kunsten met zand en vuur.

Op deze markt speelt de Academie voor Beeldende Kunsten de hoofdrol, in samenwerking met verenigingen uit de Turkse, Marokkaanse, Iraanse, Iraakse en Palestijnse gemeenschap. Typische dans en muziek zijn de kers op de taart.

Theater van de bovenste plank

Nadat je jezelf in vervoering laat brengen op de Oosterse markt, vlei je neer in de zetels van schouwburg Rex waar de Academie voor Muziek en Woord de hoofdrol speelt. Op het podium brengen ze het verhaal van Amira. De studenten Muziek vormen een orkest en de leerlingen Zang een koor. Samen met de acteurs leveren ze een knap staaltje van muziektheater.

Samenwerking buiten de muren van de academies

De studenten van Sint-Lutgardis verzorgen de make-up en kapsels van de acteurs in het voorprogramma en het theater, de hotelschool maakt hapjes en de richting schilder- en decoratietechnieken maakt podiumstukken. De leerlingen van Campus Sint-Paulus maken het decor, zorgen voor technische ondersteuning en special effects. De studenten snit en naad van Pionier naaien mooie kostuums. De leerlingen van elke school gingen vanuit hun eigen expertise aan de slag om project mee vorm te geven.

Meer info: 
PERSBERICHT VAN SCHEPEN VOOR CULTUUR EN ONDERWIJS HILDE VALGAEREN
Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR EN ONDERWIJS HILDE VALGAEREN