Meer dan 100 vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig op infoavond UiTPAS

woensdag, 22 juni, 2022

Meer dan 100 vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig op infoavond UiTPAS

Op maandagavond 20 juni luisterden meer dan 100 vertegenwoordigers van onze verenigingen naar een eerste infosessie over UiTPAS. Ze kregen algemene informatie over UiTPAS en kwamen meer te weten over de concrete impact op hun werking. De aanwezigen kregen bovendien ruim de kans om vragen te stellen. Nadien ontvingen ze een feedbackformulier om hun bedenkingen door te geven. De gemeentelijke werkgroep rond UiTPAS gaat nu aan de slag met hun waardevolle inbreng. In september krijgen de verenigingen antwoorden op hun vragen en bezorgdheden. Bedankt voor jullie bijdrage, verenigingen!

Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. De gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen. Onze verenigingen ontvangen jaarlijks heel wat vrijetijdscheques voor hun activiteiten, lidgeld, materiaal,… Het is dus zeer belangrijk dat ze weten wat de omschakeling concreet inhoudt. Om hen correct te informeren, organiseerden we een eerste infosessie op maandag 20 juni.

Wat is UiTPAS?

De UiTPAS is een ‘klantenkaart voor vrije tijd’, een spaar- en beloningsprogramma waarbij iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten punten kan sparen. Die punten ruil je achteraf voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,…

Bepaalde doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen slechts 20% van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Waarom UiTPAS voor verenigingen?

Onze verenigingen dragen enorm bij tot het grote vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Hun activiteiten kunnen dus zeker niet ontbreken in ons UiTPAS-aanbod!

Bovendien biedt de omschakeling drie grote voordelen voor verenigingen en organisatoren. Ze kunnen rekenen op extra promotie van hun aanbod, profiteren van een belangrijke administratieve vereenvoudiging en tonen hun sociaal engagement. Door mee te werken met UiTPAS tonen onze verenigingen dat hun deuren openstaan voor iedereen!

Bron: 
SCHEPEN VOOR CULTUUR HILDE VALGAEREN