Info-Mol

Pionier zoekt dringend vrijwillige lesgever Frans conversatie op dinsdagnamiddag

woensdag, 28 september, 2022

Pionier is dringend op zoek naar een vrijwillige lesgever Frans conversatie. De lessen gaan door op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. Heb jij de Franse taal goed onder de knie en wil je je kennis graag doorgeven aan anderen? Kan je bovendien zo snel mogelijk starten?

Bib pakt uit met nieuwe bibtoppers, ook toptitels bij kinder- en jongerenboeken!

woensdag, 28 september, 2022

Bib pakt uit met nieuwe bibtoppers, ook toptitels bij kinder- en jongerenboeken!

 

Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks ‘bibtoppers’! Ons bibliotheekteam zocht ook nu weer naar boeken en DVD’s die iedereen gelezen of gezien moet hebben. Ook de boeken en dvd’s die opvallend veel worden uitgeleend, werden opgenomen in de bibtoppers. Deze toptitels, voor zowel jong als oud, vind je vooraan in de bib. Bekijk zeker ook het aanbod kinder- en jongerenboeken. Spannend of grappig? Stoer of ontroerend? Er is voor elk wat wils. Kom dus snel naar de bib en kies jouw nieuwe favoriet!

 

Herbekijk online infosessie ‘Iedereen verslaafd: verdrinken in het glas’

woensdag, 28 september, 2022

Op dinsdag 27 september organiseerde Baldemore, samen met arts van de verslavingskoepel Patrick Vloemans, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’ over alcoholverslaving. Tijdens de sessie legt Patrick Vloemans uit hoe alcoholverslaving werkt en wat je eraan kan doen voor jezelf, partner, familie, collega’s,… . 83 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Of wil je de infosessie opnieuw bekijken? Hier vind je de volledige uitzending, inclusief vragen en antwoorden.

 

Beleef een (school)dag uit het leven van een tiener uit Santo Tomás en Kara Kara

woensdag, 28 september, 2022

Beleef een (school)dag uit het leven van een tiener uit Santo Tomás en Kara Kara

Gratis lasershooting voor tieners op vrijdag 14 oktober, vooraf inschrijven!

woensdag, 28 september, 2022

Ben je tussen 12 en 16 jaar? Hou je van actie? Schrijf dan in voor een spannende avond lasershooting op vrijdag 14 oktober. Als extraatje trakteren we alle deelnemers op bitterballen, mini-loempia’s en een drankje. We verzamelen om 17.30 uur op de parking van Mol in Action, Keirlanse Zillen 7. Het einde is voorzien om 20 uur. De deelname aan deze #TAPKLAP-activiteit is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je via mail naar truus@tydeeh.be of door een bericht te sturen naar Truus Tydeeh op Facebook.

Scholengroep Fluxus organiseert Inspileerbeurs

woensdag, 28 september, 2022

Inzetten op zorg voor leerlingen

Op donderdag 29 september organiseert scholengroep Fluxus een inspirerende leerbeurs, kortom een “inspileerbeurs” met als thema “iedereen leerlingbegeleider”. Leren en geïnspireerd worden, rond actuele thema’s en brede zorgverlening in alle onderwijsvormen en -niveaus, staan centraal.

Cursus ‘Joggen voor beginners’ start op 12 oktober

dinsdag, 27 september, 2022

Wil jij ook vijf kilometer leren lopen in tien weken? Dat kan! Op 12 oktober start de 23e cursus  ‘Joggen voor beginners’ onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren trainers van het Jogging & Marathon Team Mol. Interesse? Inschrijven kan tot en met 12 oktober via deze link. De trainingen gaan door in sporthal Den Uyt of in een natuurdomein in de buurt. Deelnemen kost 30 euro, T-shirt inbegrepen. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

 

Lach mee met Wezels komisch duo Jos en Frank op vrijdag 30 september

dinsdag, 27 september, 2022

Zin in een namiddagje humor à la Gaston & Leo, maar toch ook weer anders? Kom dan op vrijdagnamiddag 30 september naar het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Het Wezels komisch duo Jos en Frank zorgt voor humor van bij ons. Je bent welkom om 14.15 uur in zaal 1 en 2. Deelnemen is gratis. Tot lachs!

Egelsvennen, de mooiste wijk van het land, is aan een grote opknapbeurt toe

Egelsvennen, de mooiste wijk van het land, is aan een grote opknapbeurt toe Foto: Gemeente Mol
dinsdag, 27 september, 2022

MOL – In 1973 won Egelsvennen, gelegen in Mol Achterbos, de prijs van de ‘Mooiste wijk van België.’ Die titel dankte de wijk aan de modernistische architectuur in een dennenbos, elementen die vandaag nog steeds in het oog springen. Dat Egelsvennen bijzonder is, bewijst ook de opname in de inventaris bouwkundig erfgoed waarin de wijk als uitzonderlijk waardevol wordt omschreven.

Oktober (on)beperkte maand: de maand van onbeperkte mogelijkheden

 
00:00
dinsdag, 27 september, 2022

In oktober zetten we mensen met een beperking in de kijker met boeiende activiteiten en infomomenten. Ons doel is drempels zoveel mogelijk weg te werken. Dit gebeurt in samenwerking met de adviesraad voor personen met een beperking, tal van organisaties en gemeentediensten. Ontdek het exclusieve aanbod op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

Pagina's