Info-Mol

30 Dagen Minder Wagen

Deze organisaties in Antwerpen doen mee met 30 Dagen Minder Wagen Foto: Luna
donderdag, 25 mei, 2023

Antwerpen, Beerse, Boom, Dessel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Kasterlee, Kontich, Mechelen, Puurs, Turnhout – 25 mei 2023 – Op 1 juni start de tweede editie van ‘30 Dagen Minder Wagen’, een initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit. Er doen heel wat organisaties in Antwerpen mee: van groepen collega’s en bedrijven over vriendengroepen tot buren en vrijwilligersgroepen.

De campagne roept Vlamingen op om in juni zo veel mogelijk de auto aan de kant te laten en te kiezen voor meer duurzame alternatieven. Deelnemers kunnen zich individueel of in groep inschrijven, Netwerk Duurzame mobiliteit licht graag enkele groepsinitiatieven uit de provincie Antwerpen uit.

Dames van Lions Atomiq Mol verdelen 30000 euro aan 12 goede doelen

Dames van Lions Atomiq Mol verdelen 30000 euro aan 12 goede doelen Foto: Yvo Geerts
donderdag, 25 mei, 2023

Dankzij onze geslaagde koekenverkoop hebben we meer dan 30.000 euro kunnen uitdelen!

Onze projecten waren: Aiko, vzw huis van het kind Baldemore, vzw Help brandwonden kids, vzw MPI Oosterlo, vzw Rugendo, vzw Den Brand, nazorg baarmoederhalskanker, vzw de Witte Mol,
Min Mol, G basket, Geel, vzw de Schakel, de Waaiburg en Ispahan!

Landbouwer en Europees minister voor één dag

Landbouwer en Europees minister voor één dag Foto: Provincie Antwerpen
dinsdag, 23 mei, 2023

GEEL – Scholieren van het vijfde en zesde leerjaar stappen uit hun comfortzone tijdens Europa Xpert. Van 22 mei tot 2 juni duiken 315 leerlingen in de geschiedenis en de wetgeving van de Europese Unie. Ze worden uitgedaagd om beslissingen te nemen als EU-minister of EU-parlementslid tijdens deze Europa Xpert workshop. In de namiddag ontdekken ze het boerderijleven en de weg van melk, van koe tot glas.
Interactieve workshop maakt van leerlingen EU-experten

De geschiedenis van de Mollenrit .

Programma Mollenrit 2023 Foto: Mollenrit
maandag, 22 mei, 2023

De Mollenrit vzw bestaat 23 jaar met in 2023 de 23ste editie.

Klein begonnen als motorrit en als doel alle winst naar een goed doel te schenken konden wij van in het beging tot nu nog altijd rekenen op steun van onze “peter” 5 voudig motocross wereldkampioen Joël Smets.

Lions Club Mol-Geel: uitreiking cheques aan goede doelen

Lions Club Mol-Geel: uitreiking cheques aan goede doelen Foto: Lions Club Mol-Geel
dinsdag, 16 mei, 2023

Niks dan lachende gezichten, toen Lions Club Mol-Geel dinsdagavond niet minder dan 50.000 EUR aan diverse goede doelen mocht verdelen. Dankzij verschillende events, georganiseerd door een gedreven team van Lions-leden, kon dit bedrag verzameld worden, en vervolgens verdeeld over organisaties die zich lokaal bezig houden met armoedebestrijding. De vertegenwoordigers van niet minder dan 8 organisaties uit de regio Geel, Mol, Balen, Retie, Dessel, Meerhout, Laakdal en Olen keerden dan ook tevreden huiswaarts.

Op de foto: een fiere Lions zonevoorzitter Danny Wagelmans met Onton Kakese van Lions Club Mol-Geel, tezamen met de vertegenwoordigers van de lokale goede doelen die Lions Club Mol-Geel ondersteunt.

Groen licht voor oppervlaktebergingsinstallatie radioactief afval in Dessel

Groen licht voor oppervlaktebergingsinstallatie radioactief afval in Dessel Foto: NIRAS
dinsdag, 16 mei, 2023

Op 16 mei 2023 werd het koninklijk besluit gepubliceerd dat de nucleaire oprichtings- en exploitatievergunning uitreikt die nodig is om de oppervlaktebergingsinstallatie in Dessel te realiseren. NIRAS, verantwoordelijk voor het beheer van radioactief afval in België, zal er het laag- en middelactieve kortlevende afval veilig en voorgoed bergen.

De toekomstige oppervlaktebergingsinstallatie in Dessel biedt een veilige en definitieve oplossing voor het laag- en middelactieve kortlevende afval in België. Dit type afval heeft na driehonderd jaar het grootste deel van zijn radioactiviteit verloren en heeft ook een lagere stralingsactiviteit dan het hoogactieve afval. Daarom komt het in aanmerking om bovengronds geborgen te worden.

677 leerlingen uit 6de leerjaar leggen fietsexamen af op 4, 8 en 11 mei

 
00:00
donderdag, 11 mei, 2023

Op donderdag 4, maandag 8 en donderdag 11 mei legden 677 leerlingen uit onze gemeente, Balen en Dessel een fietsexamen af. Dit examen was bedoeld voor leerlingen van het 6de leerjaar als voorbereiding op zelfstandig naar de middelbare school fietsen. Na een intensieve oefenperiode legden de leerlingen bij wijze van proef een vooraf bepaalde route in het Centrum af.

Samen met de school, de ouders en leerlingen werd het fietsexamen grondig voorbereid. Sinds 31 maart was het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd. Zo konden de leerlingen samen met hun ouders volop oefenen.

Bobby Prins na zes decennia nog lang niet uitgezongen

donderdag, 11 mei, 2023

Bobby Prins viert 60 jaar carrière op 2 september in de Kaasboerin aan de Eerselseweg 99 in Mol-Postel.

Opendeurweekend at brouwerij Leysen

Opendeurweekend at brouwerij Leysen Foto: Brouwerij Leysen
vrijdag, 28 april, 2023

Brouwerij Leysen heeft lente opendeur en waagt zich op de circulaire markt.

Brouwerij Leysen uit Herentals met zijn Baskwadder bieren is stilaan een begrip in de Kempen. Steeds meer klanten vinden de weg naar de brouwerij en het gamma van Baskwadder bieren en bieren voor derden groeit.
Er wordt meer en meer uitgekeken naar de jaarlijkse opendeurdag van de brouwerij. Net als vorig jaar is er gekozen om het in de lente te organiseren. Op 13 en 14 mei kunnen klanten en geïnteresseerden onze biertjes komen proeven en genieten van enkele nieuwigheden.

Nieuwigheden

Visclub Nuclea

Visclub Nuclea Foto: Yvo Geerts
donderdag, 27 april, 2023

Als ze me missen dan ben ik vissen

Elke donderdag en elke zaterdag om de 14 dagen vanaf 25 maart tot 14 oktober zijn de leden van de visclub " Nuclea " paraat om hun kunnen te tonen. ( Lid van Nuclea is mogelijk en noodzakelijk om deel te nemen)
Op een zeer mooie locatie op Sas 6 komen de vissers vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur naar hier en gooien hun lijnen uit om te proberen hun net vol vis te krijgen en hun gebuur te overtreffen in aantal kilo's.
De gevangen vis wordt professioneel onthaakt en mooi na het wegen terug de vrijheid gegeven.

Pagina's