HUISdokters gezocht! Volg opleiding en geef advies om energie te besparen

maandag, 23 mei, 2022

Het gemeentebestuur is op zoek naar vrijwillige ‘HUISdokters’. Zij geven gratis advies aan inwoners die slimmer willen omgaan met energie. Wil jij onze inwoners helpen om voor een lagere energiefactuur te gaan, een hoger comfort én zo ook de klimaatopwarming terugdringen? Stel je dan kandidaat als HUISdokter via het e-formulier. Energiehuis Kempen neemt daarna contact met je op en begeleidt jou doorheen het traject. Voorkennis is zeker niet vereist.

Als HUISdokter begeleid je gezinnen die thuis energie willen besparen, maar niet weten hoe eraan te beginnen. Jij wordt hun aanspreekpunt. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je kan rekenen op de ondersteuning van de andere HUISdokters en je krijgt een basisopleiding van IOK en Kamp C. Ook kan je met al je vragen terecht bij Energiehuis Kempen. De nodige hulpmaterialen en technische snufjes krijg je gratis ter beschikking. Tot slot kies je zelf hoeveel gezinnen je wil begeleiden.

Bezoek plannen van de HUISdokter?

1.     Je vraagt een gratis bezoek aan via www.iok.be/huisdokter.

2.     De HUISdokter komt langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen om dit te verbeteren.

3.     Je ontvangt een adviesrapport met daarin mogelijke stappen, een inschatting van de kostprijs, mogelijke subsidies, leningen, …

4.     De HUISdokter kan je helpen met het zoeken van aannemers en opvragen van offertes.

5.     Ook tijdens de werken kan je de HUISdokter vragen om de werken op te volgen of te helpen bij eventuele problemen.

6.     Na de werken kan hij helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

HUISdokters in onze gemeente?

Momenteel heeft onze gemeente één actieve HUISdokter en drie in opleiding. Er is daarom een wachttijd van enkele maanden voor een huisbezoek. Afhankelijk van de aard van het probleem, bijvoorbeeld bij specifieke energievragen, kunnen ze je soms sneller helpen.

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR ENERGIE EN MILIEU FREDERIK LOY