Het Gouden Paard - Internationaal Jeugdschaak Rapidtoernooi

Het Gouden Paard - Internationaal Jeugdschaak Rapidtoernooi Foto: Molse Schaakclub
zondag, 12 juni, 2022

Op zondag 26 juni zal de Molse Schaakclub naar goede jaarlijkse gewoonte het Gouden Paard Jeugdschaaktoernooi organiseren. Wegens de coronapandemie heeft het toernooi twee jaar niet kunnen plaatsvinden.
Tijdens de lockdowns zijn veel kinderen online beginnen schaken en dit schaaktoernooi is dan ook de gelegenheid bij uitstek voor alle kinderen tot en met 12 jaar (-13 jaar op 01/01/2022) om eindelijk eens te tonen wat ze hebben geleerd. Alle schakers met geboortedatum vanaf 02/01/2009 kunnen deelnemen en men hoeft geen lid te zijn bij een schaakclub.
Het Gouden Paard Rapid Jeugdschaaktoernooi zal doorgaan op zondag 26 juni van 09:30 tot 12:00 in de cafetaria van WZC Ten Hove te Mol. Aanwezigheid wordt vereist om 09:15u aangezien het reglement dan kort wordt toegelicht. Er zullen 6 ronden worden gespeeld met telkens 10 minuten per persoon per partij.
Inschrijven kan via e-mail naar inschrijven@molseschaakclub.be tot uiterlijk woensdag 22/06/2022 20:00u. Overschrijving van 5 euro (voor niet-leden) en inschrijving moeten dan ontvangen zijn. Het inschrijvingsgeld dient overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE23 0635 6405 0991 van de Molse Schaakclub met vermelding van naam, voornaam, geboortejaar, "Het Gouden Paard" en het e-mailadres.

Er zullen naturaprijzen voorzien worden voor alle deelnemers, en de winnaar of winnares komt op de foto met de beker van Het Gouden Paard.

Schaken biedt enorm veel voordelen voor jong en oud. Niet alleen presteren kinderen die schaken beter op school, zij leren ook disciplinair omgaan met winst en verlies. Andere pijlers zijn onder andere kritisch denken, het nemen van verantwoordelijkheid en het onderdrukken van reflexen. Voor de ouderen is het alom geweten dat denksport iedere vorm van dementering vertraagt of tegenhoudt.

Meer info: 
Molse Schaakclub
Bron: 
Molse Schaakclub