Gezocht: enthousiaste leerkrachten en animatoren voor zomerschool ‘Kanjerkamp’

woensdag, 3 augustus, 2022

We zoeken nog enkele enthousiaste leerkrachten en animatoren om het gemotiveerde team van de zomerschool ‘Kanjerkamp’ te versterken. Het ‘Kanjerkamp’ gaat door van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus. Begeleid je graag activiteiten met kinderen of ben je een gedreven leerkracht? Laat dan snel van je horen via  zomerschool@gemeentemol.be.

 

Ook dit jaar in augustus organiseert het gemeentebestuur een zomerschool ‘Kanjerkamp’. Kinderen met een leerachterstand uit de lagere school en de eerste graad van het (gewoon) secundair onderwijs krijgen met de zomerschool een extra ruggensteuntje. De klassenraden van de scholen in onze gemeente bepalen wie mag deelnemen.

 

Leerkracht? Geef de zomerschool mee vorm!

Ben je een enthousiaste leerkracht? Kan je je van 8 tot 19 augustus elke voormiddag van 8.30 tot 12.30 uur vrijmaken om een 14-tal leerlingen te begeleiden? Stel je dan kandidaat voor onze zomerschool ‘Kanjerkamp’. Je wordt vergoed op basis van een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mail naar zomerschool@gemeentemol.be.

 

Animator? Geef de zomerschool mee vorm!

Wil je graag activiteiten met kinderen begeleiden? Kan je je van 8 tot 19 augustus elke namiddag van 12.30 tot 16 uur vrijmaken om een 20-tal leerlingen te animeren? Stel je dan kandidaat als animator voor onze zomerschool ‘Kanjerkamp’. Je wordt vergoed op basis van een contract als jobstudent of vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mail naar zomerschool@gemeentemol.be.

 

Wat is zomerschool Kanjerkamp?

Tijdens het kamp staan bijleren, nieuwe vrienden maken, sport én spel centraal. Het educatieve voormiddagprogramma wordt in kaart gebracht door de klassenraad en uitgewerkt op basis van de noden van de deelnemers. In de namiddag staan sport, kunst, cultuur, natuur en spel op het programma. Vrijwillige leerkrachten, onze Molse Vedettes, werken het Kanjerkamp uit. Het doel: kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen en hen een vliegende start geven in september! De kinderen zijn dit jaar welkom van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus.

 

Waarom een Kanjerkamp?

De effecten van corona op (kwetsbare) kinderen zijn enorm groot. Verschillende kinderen liepen een leerachterstand op. Daarnaast krijgen niet alle kinderen de kans om deel te nemen aan het reguliere vrijetijdsaanbod waar er leerrijk spelcontact is met andere kinderen. Als gemeente streven we naar een kindvriendelijk beleid waarin maximale kansen voor alle kinderen centraal staan.

Het ‘Kanjerkamp’ is dus meer dan een zomerschool waarin kinderen met leerachterstand extra leerkansen krijgen. We focussen ook op ontdekken, ontwikkelen, vrienden maken en vrije tijd.

 

Het ‘Kanjerkamp’ is een initiatief van alle schoolnetten in onze gemeente in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur.

 

Meer info: 
Bron: 
SCHEPEN VOOR ONDERWIJS HILDE VALGAEREN EN SCHEPEN VOOR FLANKEREND ONDERWIJSBELEID LIEVE HEURCKMANS