Beleef een (school)dag uit het leven van een tiener uit Santo Tomás en Kara Kara

woensdag, 28 september, 2022

Beleef een (school)dag uit het leven van een tiener uit Santo Tomás en Kara Kara

Ben jij benieuwd naar hoe een (school)dag van een tiener in onze zustersteden Santo Tomás en Kara Kara eruitziet? Kom dan op woensdag 5 oktober om 19 uur naar de gratis voorstelling in de raadzaal van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De deuren openen om 18.45 uur. De voorstelling zelf duurt een uurtje. Achteraf kan je kennismaken met de delegatieleden uit onze zustersteden. Wil je erbij zijn? Geef dan vooraf een seintje via els.peeters@gemeentemol.be.

Van vrijdag 23 september tot woensdag 12 oktober is een vijftallige delegatie uit onze zustersteden Santo Tomás (Nicaragua) en Kara Kara (Niger) te gast in onze gemeente. Tijdens hun verblijf bezoeken zij een aantal secundaire scholen voor een mondiale les.

 

Mondiale les

Om de stedenbanden bij onze inwoners verder bekend te maken, werkten we een mondiale les uit voor de vierdejaars van de Molse secundaire scholen. Tijdens deze lessen maken we de leerlingen vertrouwd met een dag uit het leven van een tiener in Santo Tomás en Kara Kara. Maar liefst 6 scholen tekenden in op het aanbod, waardoor honderden tieners ondergedompeld worden in het leven van een leeftijdsgenoot uit Santo Tomás (Nicaragua, Midden-Amerika) en Kara Kara (Niger, West-Afrika).

 

Avondvoorstelling mondiale les

Omdat jij wellicht ook nieuwsgierig bent naar dit verhaal, krijg je op woensdag 5 oktober de kans om deze mondiale les bij te wonen. Iedereen is welkom! Na de voorstelling kan je kennismaken met de delegatieleden uit onze zustersteden, aan de bar even napraten en onze stedenbanden beter leren kennen.

 

Meer info: 
Nicaraguacomité
Kara Kara Comité Mol
014 33 15 63
Bron: 
SCHEPEN VOOR MONDIAAL BELEID LOTTE VREYS