Babbelkousjes zoeken vrijwilligers om samen Nederlands te oefenen. Meld je nu!

maandag, 10 mei, 2021

Dienst samenlevingsopbouw zoekt vrijwilligers voor het project babbelkousje. Je helpt jonge kinderen Nederlands leren. Heb je nog wat vrije tijd? Wil jij je éénmaal per week vrijmaken? Stel je dan kandidaat en werk mee aan de toekomst van deze kinderen. Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 16 22 of via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Het project Babbelkousje helpt jonge kinderen om Nederlands te leren. Spelenderwijs gaan vrijwilligers met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal. Corona liet zijn sporen na in onze scholen. Vooral voor taal liepen veel leerlingen vertraging op. Zeker kinderen met een andere thuistaal: zij hoorden weinig Nederlands. Daarom willen we de komende maanden nog extra inzetten om die taalvertraging weg te werken!

Babbelkousje aan huis

·        Babbelkousje aan huis is een individueel traject met een leerling uit de derde kleuterklas, eerste leerjaar of een anderstalig nieuwkomer (van de derde kleuterklas tot zesde leerjaar). Samen met het kind oefen je spelenderwijs Nederlands. Dat doe je door spelletjes te spelen, boekjes (voor) te lezen, samen te wandelen, …

·        Je werkt één uur per week bij het gezin aan huis (moment zelf af te stemmen met het gezin).

·        Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan.

·        Er staan nog 26 kinderen op de wachtlijst voor Babbelkousje. Deze kinderen wonen voornamelijk in Achterbos, Centrum, Donk en Ginderbuiten en zitten in de derde kleuterklas of het eerste leerjaar.

Voorwaarden

·        Je werkt graag met kinderen.

·        Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

·        Je bent minimum 16 jaar.

·        Je bent bereid om één uur per week af te spreken met de leerling.

Coronamaatregelen

·        We zorgen ervoor dat de begeleidingen coronaveilig kunnen doorgaan.

·        Wil je één kind begeleiden maar zie je het niet zitten om dit in de gezinswoning te doen? Dan proberen we een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld begeleiding op school.

Meer info: 
dienst samenlevingsopbouw
014 33 16 22
Bron: 
SCHEPEN VAN SAMENLEVINGSOPBOUW LIEVE HEURCKMANS