Bvb: 26/06/2022
Bvb: 26/06/2022

Paul Van den Bosch geeft zijn coach geheimen prijs

Paul Van Den Bosch is master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

In 1982 startte hij als triatleet en zo werd hij een van de pioniers van het Belgische triatlon. Na zijn sportcarrière ging hij aan de slag als physical coach. Met zijn atleten behaalde Paul vijf Europese titels en tien wereldtitels in vijf verschillende sportdisciplines. De atleten die hij onder zijn hoede had, hebben ronkende namen als Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Luc Van Lierde, Sven Nys, de renners van LOTTO Soudal (André Greipel, Tim Wellens), enzovoort. Een palmares om u tegen te zeggen ... In 2009 richtte Paul Van Den Bosch Energy Lab op, een trainings- en begeleidingscentrum waar professionele topsporters begeleid worden.

Een gezondere levensstijl voor jongeren, ook die bekommernis ligt hem nauw aan het hart. Op vraag van minister van Onderwijs Hilde Crevits werkt Paul mee aan een overheidsproject om de Vlaamse jeugd aan het bewegen te zetten.

Paul Van Den Bosch is ook een erg productief en succesvol auteur. Zijn boek 'Coach voor het leven’ stond wekenlang in de boekentop-10. In zijn boek 'Waarom wereldkampioen willen worden geen goed idee is’ geeft hij tips & tricks om de link te leggen tussen de learnings uit de sportwereld en de wereld van grote bedrijven en organisaties. Zijn laatste boek 'Act like a coach’ schreef hij samen met Ronnie Leten, CEO van Atlas Copco (2009-2017).

Info

Datum
ma 4 dec 2017

Locatie Stratenplan Mol

Leeszaal bibliotheek

Contactinformatie