Bvb: 22/04/2024
Bvb: 22/04/2024

Ecotuindagen

Regen of geen regen: tijdens de Velt-ecotuindagen zie je alleen maar blije gezichten. Twee dagen lang ontdek je de geheimen van fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen, … En allemaal onbespoten! De Velt-ecotuindagen is niet alleen genieten, maar ook een moment om inspiratie op te doen om zelf op een gezonde en ecologische manier te (gaan) tuinieren.

De vele gepassioneerde tuineigenaars vertellen met plezier over hun inspirerende aanpak waarmee je zelf op een pientere en gezonde manier kunt (gaan) tuinieren. De bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogsten die ze voorleggen, illustreren dat het zonder chemische hulpmiddelen ook kan.

Ook in Mol kan je dit jaar enkele pareltjes ontdekken, verbonden tot een leuke fietstocht. Ontdek alle deelnemende tuinen op www.velt.be/ecotuindagen

In de Ecodemotuin kan je zaterdag 4 en zondag 5 juni van 10 tot 17 uur terecht voor een inspirerend bezoek. De siertuinen zijn op hun mooist, de moestuin is veelbelovend en de bloemenakker bereid zich volop voor op het bezoek van duizenden bijen. Meer info over de bijen ter plaatse.

13 Mei worden er een ganse dag in samenwerking met vele vrijwilligers diverse bloemen geplant met kinderen van 7 lagere scholen van Mol in de bloemenakker.

Dankzij de steun van CERA hebben we dit jaar extra budget om onze werking uit te breiden met mensen van Den Brand.

Je kan een mooie indruk krijgen over onze werking op www.velt.be/Ecodemotuinmol.

De Ecodemotuin is elke zaterdag open in maart-april en september tussen 9.30 en 11.30 uur en van mei tot augustus elke vrijdagavond vanaf 19 tot 21 uur.

Info

Datum
zo 5 jun 2016
Uren10 - 17 uur
Organisator
Prijs

Gratis

Locatie Stratenplan Mol

Ecodemotuin
Mariëndal

Contactinformatie

0496 65 18 08