‘Waar parkeren in Mol?’ in één oogopslag via nieuwe infografiek

woensdag, 30 september, 2015

‘Waar parkeren in Mol?’ in één oogopslag via nieuwe infografiek

Het gemeentebestuur ontwikkelde een infografiek die het parkeerbeleid voor het Centrum grafisch in beeld brengt. Deze infografiek gaan we – al dan niet in aangepaste vorm - gebruiken in verschillende communicatiekanalen en op meerdere momenten, bijvoorbeeld bij grote evenementen. De infografiek evolueert uiteraard mee met het parkeerbeleid voor het Centrum. 

Infografieken kennen een groeiende populariteit, onder andere ook in de media. Een infografiek vertaalt een complex dossier naar een grafisch verhaal.

Zones voor parkeren

Deze infografiek toont op kaart en met kleur allereerst de zones voor betalend parkeren, de zones voor parkeerschijf (2 én 4 uur) en de gratis randparkings. Zo zie je meteen dat in het handelscentrum en op de centrumparkings er betalend parkeren geldt. In de omliggende straten – vooral woonbuurten – geldt het gebruik van de parkeerschijf. Aan de rand van het Centrum – op korte wandelafstand – liggen de gratis randparkings. 

Andere informatie

Daarnaast bevat de infografiek een tabel met een overzicht van de wandeltijd om vanuit elke parking de belangrijkste locaties te bereiken. Tenslotte krijg je meer informatie over het bewonersparkeren, het Gratis Kwartiertje en de Parkeerkaart voor zorgverstrekkers.

Meer info: 
verkeersdienst
014 33 09 80
Bron: 
SCHEPEN VOOR MOBILITEIT PAUL VANHOOF