Fris je verkeerskennis op en test je reflexen op dinsdag 12 november

dinsdag, 8 oktober, 2019

Op dinsdag 12 november nodigen we je uit om je verkeerskennis op te frissen en je reflexen in het verkeer te testen. In een speciaal uitgeruste auto en met virtual reality-brillen test je je reactiesnelheid en kijk je kritisch naar je eigen rijstijl. Je kan deelnemen in de voormiddag van 9 tot 12 uur of in de namiddag van 13 tot 16 uur. We verwelkomen je graag in het verkeerseducatief centrum, Molderdijk 27A. Interesse? Schrijf snel in aan de balie van Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 of mail naar dienstseniorenplus@gemeentemol.be. Deelnemen is gratis.

Met de wagen rijden betekent vrijheid en onafhankelijkheid. Maar in het alsmaar drukker wordende verkeer is veiligheid en ervaring een absolute must. Daarom organiseren we deze verkeersdag. Op het programma:

Opfrissingscursus

Tijdens de opfrissingscursus geven we je een duidelijk overzicht van de meest recente wijzigingen in de wegcode. De theorie wordt afgewisseld met duidelijke praktijkvoorbeelden. Je krijgt de kans om vragen te stellen.

Verkeerskwis

Je krijgt vrijblijvend de kans om je verkeerskennis te testen tijdens onze verkeerskwis. Alle deelnemers ontvangen nadien een veilig gadget.

Virtual reality-bril en ‘Take a brake’-auto

Met een virtuele bril kom je in allerlei verkeerssituaties. In de speciaal uitgeruste ‘Take a Brake’ auto of virtual reality-mobiel test je jouw reactiesnelheid om te remmen. Zo leer je je mogelijkheden kennen en ontdek je of je je rijstijl moet aanpassen.

Deze verkeersdag is een initiatief van de seniorenraad en de dienst seniorenplus.

Meer info: 
dienst seniorenplus
014 33 16 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR SENIOREN MIA BELMANS